Kom in actie!

Teveel vrouwen weten niet waar ze intimidatie of geweld moeten melden, en of melden zin heeft. Sommige vrouwen die te maken hebben met geweld worden gecontroleerd in hun internetgebruik en kunnen daardoor moeilijk melding maken.

45% van de vrouwen in Nederland krijgt met geweld te maken in haar leven. 25% van de meisjes die seksueel geweld meemaakt vertelt niemand over het seksueel geweld.

Ben jij een van hen? Meld het, eventueel met hulp van een ander, om jezelf en anderen te helpen.

Draag de Orange Pin tussen 25 november en 10 december

Doneer en ontvang de orange pin!Laat zien dat je de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunt, en help het taboe doorbreken. Wanneer je 10 euro of meer doneert voor het Trust Fund to End Violence Against Women ontvang je de Orange Pin. Het Trust Fund is het enige wereldwijde fonds dat zich wijdt aan het bestrijden van alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes. Met programma’s op het gebied van preventie van geweld, implementatie van wetgeving en het verbeteren van toegang tot essentiële diensten voor slachtoffers, heeft het UN Trust Fund de laatste 20 jaar de levens van miljoenen vrouwen en meisjes verbeterd.

Verspreid flyers en posters

Help mee door te zorgen dat alle vrouwen en meisjes in jouw buurt weten waar ze moeten melden. Hier vind je materiaal om te downloaden, zoals kaartjes, flyers, en posters, om op te hangen en uit te delen in jouw buurt. Je kunt poster voor je raam hangen, en flyers huis aan huis verspreiden in de buurt. Maar je kunt ook bijvoorbeeld je kapper, supermarkt, sportvereniging, kerk of op je werk vragen of de posters opgehangen en flyers neergelegd kunnen worden. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer meisjes en vrouwen die geweld meemaken we kunnen bereiken!

Downloads: Nederlandstalig materiaal


download flyer
Help melden

download poster
(A4 ‘help melden’)

download poster (A3)

download poster (A3)

Kaartje ‘Help melden’

Downloads: Engels, Arabisch, Pools en Turks materiaal


download poster (Engels)

download kaartje (Engels)

download poster ‘Help melden’ (Arabisch)

download kaartje (Arabisch)

download poster ‘Help melden’ (Turks)

download kaartje (Turks)

download poster (Pools)

Vraag aandacht voor de strijd tegen geweld op sociale media

Je kunt ook online aandacht vragen voor geweld tegen vrouwen door de hashtag #OrangetheWorldNL te gebruiken. Juist nu cybergeweld en online seksuele intimidatie steeds meer aan de orde van de dag zijn, is het ook belangrijk dat er aandacht wordt gevraagd voor online (seksueel) geweld tegen vrouwen en meisjes. Door een post te plaatsen of te delen met deze hashtag kunnen we het bewustzijn van geweld tegen vrouwen en meisjes vergroten!