Genderblender

In deze training staan man- vrouwrollen centraal. Leerlingen leren dat onze ideeën over mannelijkheid en vrouwelijkheid veelal gebaseerd zijn op stereotypen en vooroordelen. We gaan in gesprek over waar deze gendernormen vandaan komen en wat de gevolgen ervan zijn. Met behulp van verschillende spel-opdrachten laten we zien dat iedereen anders is en tegelijkertijd iedereen zichzelf mag zijn.

 

Duur: 90 minuten

Voor: VO & MBO en jongerenwerk

Sextalks

Tijdens de Sextalks workshops zijn seksualiteit en intimiteit de hoofdthema’s. Er wordt uitleg gegeven over seksualiteit met positieve aandacht voor diversiteit. Daarbij wordt duidelijk dat er veel verschillen zijn en dat ander zijn ook heel stoer is. We behandelen verliefdheid, aantrekkingskracht en de samenhang tussen gender en seksualiteit.

 

Duur: 90 minuten

Voor: VO & MBO en jongerenwerk

Consent

Tijdens de Consent workshop staat communiceren over wensen en grenzen centraal. Consent gaat niet alleen over toestemming geven, maar gaat ook over het ontdekken van de grenzen en wensen van iemand anders. We bespreken de grote rol die non-verbale communicatie hierbij speelt en hoe consent per persoon en per situatie verschilt. Deelnemers leren zich in te leven in elkaars wensen door middel van rollenspel en uitspelen van scenario’s. Het resultaat is dat deelnemers zich bewust zijn van het belang van weten wat je wilt en hoe je dit kan ontdekken, terwijl je ook de wensen van grenzen van de ander respecteert.

 

Duur: 90 minuten

Voor: VO & MBO en jongerenwerk

Seks positieve voorlichting

De workshop positieve sex-ed is een positieve en inclusieve seksuele voorlichtingsles. Deelnemers leren over hun eigen lichaam en skesuele ontwikkeling en er is daarbij veel aandacht voor diversiteit. We spreken lichamelijke veranderingen in de puberteit, diversiteit aan blote lichamen en erogene zones. Samen met leerlingen bedenken wat seks eigenlijk is en wat er belangrijk voor een fijne en veilige seksuele ervaring. Door op een positeive manier te leren over seks en het lichaam helpen we leerlingen zichzelf te accepteren en een fijne relatie met eigen seksualiteit te hebben.

 

Duur: 90 mintuten

Voor: Basisonderwijs en VO

Speaking up

Tijdens de speaking-up workshop leren de deelnemers hoe je op een goede manier voor anderen op kunt komen en wat je hiermee bereikt. We bespreken wat seksistische, racistische en homofobe opmerkingen zijn en wat het met iemand doet als deze (soms ogenschijnlijk onschuldige/kleine opmerkingen aan jou gericht zijn. Deelnemers leren deze situaties herkennen en hoe zij hierop kunnen reageren. Tot slot leren we deelnemers gesprekstechnieken aan die direct toepasbaar zijn in verschillende situaties.

Duur: 120 minuten

Voor: MBO, VO, WO, hoger onderwijs, jongerenwerk en organisaties

De kosten voor een workshop of training zijn op aanvang en afhankelijk van beschikbare financiering. Indien gewenst kunnen workshops op maat worden gemaakt en in het Engels worden gegeven.

 

Als je een workshop of training van Sexmatters wil volgen en een offerte wil aanvragen. 


Email: info@sexmatters.nl